Volgens ABN Amro kan het instellen van een dag- en paslimiet helpen om online fraude te voorkomen. Twee jaar geleden kwam de bank in opspraak door het televisieprogramma Kassa, omdat het mogelijk was om via de e.dentifier tot 250.000 euro over te boeken. Bij betalingen met iDeal was een bedrag tot 50.000 euro mogelijk. Destijds kon dit niet worden gewijzigd, zoals Kassa meldde.

Tegenwoordig is het mogelijk om een daglimiet in te stellen waarmee maximaal 5.000 euro kan worden overgemaakt. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Ipsos in opdracht van ABN Amro heeft 77 procent van de Nederlanders een pas- of daglimiet ingesteld op hun betaalrekening, zoals De Telegraaf meldt. Het specifieke onderzoek is niet beschikbaar op de website van de bank.

"Online criminaliteit en fraude zijn groeiende problemen, waar helaas veel Nederlanders nog steeds slachtoffer van worden", zegt Neiske Ritsma, projectleider fraude en veilig bankieren bij ABN Amro. Ze benadrukt dat het instellen van een dag- en paslimiet of het inschakelen van het betaalalert het internetcriminelen lastiger kan maken om binnen korte tijd zoveel mogelijk geld te stelen.

Bron: Security.nl