Er zijn in Limburg zes personen aangehouden wegens betalingen of pogingen tot betalen met vals geld. Het ging om vervalste biljetten van €50,-. De uitgaves vonden voornamelijk in de periode van juni tot en met augustus 2018 plaats.

Zes personen probeerden in wisselende groepssamenstellingen meerdere malen op diverse locaties in Limburg inkopen te doen met nepbilijetten. De meeste nepbiljetten werden door kassamedewerkers onderschept.

Huiszoeking

Na diverse aangiftes van oplichting werd er een onderzoek uitgezet. Via camerabeelden kon de politie de zes personen opsporen. Er werden huiszoekingen en fouilleringen verricht, hierbij werden diverse valse briefjes van €50,- gevonden. Er wordt nog onderzocht waar het geld vandaan kwam.

Herken vals geld

In Nederland duikt regelmatig vals geld op. Het kan lastig zijn valse biljetten van echte te onderscheiden. Een echt briefje van €50,- kun je onder andere zo herkennen: kantel het biljet en zie in het groene glanzende getal 50 een lichtbaan op-en-neer bewegen. Lees hier meer over hoe je echte biljetten kunt herkennen.

Bron: politie.nl

Gerelateerd