Mensen met een mobiele telefoon kunnen weer in de prijzen vallen. Dit keer zijn er tien bellers tot winnaars benoemd in een loterij die aandacht vraagt voor het WK. Trap hier niet in, want dit is loterijfraude. Hiervoor waarschuwt de Fraudehelpdesk.

Vorige week waarschuwde de Fraudehelpdesk ook al voor een loterij omtrent het voetbalevenement.

500.000 dollar

Volgens de bijlage kan de winnaar rekenen op 500.000 dollar. Cliff Jonathan stelt dat het nodig is om wat persoonlijke gegevens te verstrekken om de prijs in handen te krijgen.

Advies

Vul het formulier niet in. De fraudeurs kunnen deze informatie gebruiken om identiteitsfraude te plegen. Ook is het bij deze vorm van advance fee-fraude mogelijk dat criminelen vragen om vergoedingen te betalen voor bijvoorbeeld belastingen, juridische kosten en bankkosten. Ze beloven daarna de prijs uit te keren. Maar u bent het voorschot kwijt en ook het winnende bedrag kunt u als verloren beschouwen.

Tips

- Ga niet in op brieven, e-mails of sms'jes over loterijen. Gratis loterijen bestaan niet. U kunt nooit een prijs winnen als u geen lot heeft gekocht. Als u wel reageert, weten de oplichters bovendien dat uw e-mailadres in gebruik is.

- Verstrek nooit uw persoonlijke gegevens aan onbekenden.

- Betaal nooit om een prijs in ontvangst te nemen. Geen enkele rechtmatige loterij zal hierom vragen.

Voorbeeld:

From: CLIFF JONATHAN

Date: June 6, 2014 at 9:24:48 AM PDT

To:

Subject: CONGRATULATIONS.

PLEASE DOWNLOAD THE ATTACHED FILE FOR MORE INFORMATIONS.

Bron: www.fraudehelpdesk.nl