Volgens een bericht uit naam van Zeeman ben je de mogelijke winnaar van een waardebon voor de winkelketen. De waardebon die je kunt winnen heeft een waarde van 500,-.

Dit klinkt misschien als een aantrekkelijke prijs, het is echter een misleidende winactie.

Drie dagen

In de tekst in de e-mail staat dat je je binnen drie dagen moet aanmelden voor de actie. Dit is echter enkel een truc om je sneller te laten klikken op de 'bevestig deelname'-button in de e-mail.

Gegevens invullen

De button stuurt je door naar een website die is opgemaakt in stijl van Zeeman. Hier worden je een aantal vragen gesteld over de winkelketen. Hierna dien je je gegevens in een formulier in te vullen. We raden je af dit te doen. Onder het formulier staat namelijk het volgende geschreven 'Tevens ga ik ermee akkoord dat de organisator en haar sponsoren mij per post, sms, telefoon en/of email kunnen benaderen met interessante aanbiedingen.'

Winkans=nihil

Als je je gegevens deelt, stem je er dus mee in ongevraagde spamberichten te ontvangen. Daarnaast staat in de e-mail beschreven dat Zeeman niets met deze winactie maken heeft. Je kunt geen waardebon winnen. De kans dat je uberhaupt een prijs wint, is nihil.

Naar de prullenmand

We raden je aan dit bericht naar je prullenmand te verslepen. Als je spam in je mailbox wil voorkomen, kun je daar hier meer over lezen.

Gerelateerd