'Wij hebben uw e-mailadres geselecteerd voor de ongelofelijke mogelijkheid om een jaar lang gratis Netflix te proberen.' Dat klinkt aantrekkelijk! Maar wees alert! Je hebt hier met een misleidende winactie te maken.

Deze e-mail is opgemaakt in stijl van Netflix, laat je hierdoor niet om de tuin leiden. Om kans te maken op een jaar lang gratis Netflix, zou je op de button in het bericht moeten klikken.

Geld besparen

De button verwijst door naar een website die wederom in stijl van de online streamingdienst is opgemaakt. Op deze pagina worden je een aantal vragen gesteld over het kijken van series en films. Daarnaast wordt benadrukt hoeveel geld je bespaart als je deze actie zou winnen. Vervolgens dien je je gegevens in te vullen.

Ongewenste telefoontjes

We adviseren je om dit niet te doen. Onderaan de website is namelijk te lezen dat Netflix niets met deze 'winactie' te maken heeft. Wie wél de afzender van het bericht is? Een marketingbureau. Je kunt in de algemene voorwaarden lezen dat dit marketingbureau jouw gegevens wil doorverkopen aan hun sponsoren. Deze sponsoren zullen je op hun beurt lastigvallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes. Daarnaast wordt duidelijk dat de kans dat je überhaupt iets wint, nihil is.

Voorkomen spamberichten

We raden je aan deze e-mail te verwijderen. Door dit te doen voorkom je dat je mailbox volstroomt met spamberichten. Meer tips om spam te voorkomen? Lees ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd