Bij de redactie van Opgelicht?! komen meldingen binnen over een winactie waarbij je zogenaamd gratis treinkaartjes voor de eerste klas zou kunnen winnen. Trap er niet in! Deze actie is nep.

Volgens het bericht mag de afzender de hele herfst ter promotie twee gratis treinkaartjes weggeven om onbeperkt in de eerste klas te reizen. Als jij kans wil maken op deze prijs, kan je zogenaamd meedoen door op de link in het bericht te klikken.

Niet van de NS

Trap er niet in! Als je op de link klikt, kom je uit bij een kleine enquête van drie vragen. Als je deze hebt ingevuld, wordt er om je persoonlijke gegevens gevraagd. Vul deze niet in! Als je goed leest, zie je dat je toestemming geeft om je gegevens te laten delen met maar liefst 58 'sponsoren'. Scrol je verder naar beneden, dan kan je lezen dat deze winactie niets te maken heeft met de NS, maar georganiseerd wordt door Green Flamingo. Dat betekent dus geen gratis treinkaartjes, maar wel een hele hoop spamberichten, ongewenste telefoontjes en vervelende reclame op je deurmat. Wees dus slim en verwijder dit bericht gelijk.

Lees meer over valse winacties in ons dossier

Gerelateerd