Heb je een e-mail ontvangen uit naam van ICI Paris XL over een valentijnspakket van €250,-? Trap hier niet in. Het is een misleidende winactie die inspeelt op Valentijnsdag.

Veel bedrijven en winkels spelen graag in op deze romantische dag in februari. Deze e-mail is echter niet verstuurd door de parfumerieketen maar door een marketingbureau.

E-mailadres

Dat het bericht niet verzonden is door ICI Paris XL wordt onder andere duidelijk door te kijken naar het e-mailadres van de afzender van de e-mail. Dit e-mailadres wordt niet gebruikt door ICI Paris XL.

Marketingbureau

Door in het bericht op 'Doe nu mee' te klikken kom je op een website terecht. Onderaan deze pagina wordt zichtbaar dat de winactie in gang is gezet door een marketingbureau. Door op de website een aantal vragen te beantwoorden maak je zogenaamd kans op het valentijnspakket. Uit de algemene voorwaarden op de site wordt echter duidelijk dat de kans dat je een prijs wint bij deze winactie nihil is.

Negeren en verwijderen

Na de vragen beantwoord te hebben, wordt er om je gegevens gevraagd. We raden je ten zeerste af dit te doen. Als je je gegevens hier invult zal je later ongewenste telefoontjes en spamberichten ontvangen. Ons advies dan ook om de winactie te negeren en te verwijderen.

Je kunt hier meer lezen over misleidende winacties

Gerelateerd