Een cadeaukaart van €500,- voor Nike winnen? Dat klinkt aantrekkelijk! Wees alert als je een e-mail ontvangt waar dit in staat. Je hebt dan namelijk met een misleidende winactie te maken.

Jouw e-mailadres zou volgens het bericht geselecteerd zijn voor de actie bij waarbij je een cadeaukaart kunt winnen. Om te zien of je gewonnen hebt, dien je op 'maak nu kans' te klikken.

Geen cadeaukaart

Als je hierop geklikt hebt, wordt je doorverwezen naar een website waar een formulier openstaat waar je je gegevens in dient te vullen. Opgelicht?! adviseert je ten zeerste om dit niet te doen. Onderaan de pagina kun je namelijk het volgende lezen: 'Alle afbeeldingen worden alleen getoond voor illustratieve doeleinden.' Je kunt dus geen cadeaukaart voor Nike winnen.

Algemene voorwaarden

Daarnaast kun je in de algemene voorwaarden lezen dat een marketingbureau deze 'winactie' georganiseerd heeft. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan andere partijen. Deze partijen zullen je gaan lastigvallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes. In de kleine lettertjes op de pagina staat geschreven dat je ervoor kunt kiezen om je gegevens niet te delen. Opgelicht?! betwijfelt echter of hier de waarheid gesproken wordt.

In de prullenmand

Kortom: je kunt geen cadeaukaart winnen en je gegevens vallen in handen van vreemden. We denken dat dit bericht thuishoort in de prullenmand. Wil je meer weten over misleidende winacties? Lees dan ons artikel over het onderwerp.

Gerelateerd