Er is een e-mail uit naam van de Nationale Postcode Loterij in omloop waarin staat dat je een unieke code ontvangt waarmee je een HEMA-cadeaukaart ter waarde van €500,- kunt winnen. Trap er niet in! Het is een valse winactie.

Als je op de button in het bericht klikt zou je kunnen bekijken of je de winnaar van de cadeaukaart bent geworden. De link verwijst echter naar een website waar je een aantal vragen gesteld worden. Vervolgens dien je je gegevens in te vullen.

Marketingbureau in Ierland

We adviseren je om je persoonlijke informatie niet te delen. In de algemene voorwaarden kun je namelijk lezen dat de actie georganiseerd is door een marketingbureau dat in Ierland gevestigd is. Als je je gegevens invult zullen sponsoren van de actie je lastigvallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten.

Controleer het e-mailadres

Op de officiële website van de Nationale Postcode Loterij waarschuwt de loterij voor valse e-mails. Ondanks dat ze voor phishingmails waarschuwen, geven ze advies dat ook in deze situatie nuttig is: 'controleer altijd het e-mailadres van de afzender van e-mail die je ontvangt'. Als je dit bij deze e-mail doet, kun je zien dat het adres in kwestie niet van de Nationale Postcode Loterij is.

Voorkom spam

Voorkom dat je mailbox met spam volstroomt en verwijder het bericht. Wil je meer tips om spam te voorkomen? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd