In een ogenschijnlijk officiële e-mail van 'NS' staat dat je twee gratis retourtickets van de Nederlandse Spoorwegen hebt ontvangen. Je mag zogenaamd met twee volwassen in de eerste klas reizen. Laat je niet misleiden! Dit is een valse winactie.

In het bericht staat dat je je postadres kunt verifiëren door op de link in de e-mail te klikken. Als je dit doet, kom je op een website terecht waar je een aantal vragen over treinreizen gesteld worden.

Persoonlijke gegevens doorverkopen

Nadat je de vragen beantwoord hebt, wordt er naar je gegevens gevraagd. Het blijkt echter dat je de kaartjes nog niet gewonnen hebt. Vervolgens kun je onderaan de pagina lezen dat je helemaal geen treinkaartjes kunt winnen. In de algemene voorwaarden staat geschreven dat de 'winactie' door een marketingbureau georganiseerd is. Dit bureau wil jouw persoonlijke informatie doorverkopen aan hun sponsoren.

Sponsoren

De sponsoren willen hun producten aan je verkopen. Ze zullen dit proberen te doen door je lastig te vallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes. Er lijkt een optie te zijn waarbij je er voor kiest je gegevens niet met de sponsoren te delen, we betwijfelen echter of dit echt het geval is.

Advies

Opgelicht?! adviseert om deze e-mail door de virtuele papierversnipperaar te halen. Door het bericht te verwijderen voorkom je een hoop spam in je mailbox. Wil je meer tips om spam te voorkomen? Check dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd