Heb je een e-mail ontvangen van 'easyJet' waarin staat dat je kans maakt op 2 vliegtickets? Let dan goed op! Het is een misleidende winactie.

In het bericht staat dat easyJet 10 vliegtickets mag weggeven naar een bestemming naar keuze. Om kans te maken op de tickets moet je op de button in de e-mail klikken.

Geen vliegtickets

De button verwijst naar een website waar een chatgesprek open staat. In dit gesprek wordt op slinkse wijze naar je persoonlijke gegevens gevraagd. Wees alert! In de kleine letters onderaan de pagina kun je lezen dat easyJet niets met deze 'winactie' te maken heeft. Je kunt geen vliegtickets winnen. Als je op 'deelname voorwaarden' klikt wordt duidelijk dat de kans dat je überhaupt een prijs wint nihil is. Daarnaast kun je lezen dat jouw gegevens worden doorverkocht aan sponsoren. Deze sponsoren zullen je lastigvallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Verwijder de e-mail

Voorkom dat je mailbox volstroomt met spam en verwijder deze e-mail. Wil je meer tips om jouw inbox vrij van spam te houden? Check dan ons artikel over dit onderwerp.

Lees hier meer over misleidende winacties

Gerelateerd