Volgens een e-mail van 'Coolblue' ben je uitgekozen om een cadeaubon van €250,- te ontvangen. Dat klinkt aantrekkelijk! Het blijkt hier echter om een valse winactie te gaan.

In het bericht staat beschreven dat 25 personen de cadeaubon mogen ontvangen, jij zou een van de gelukkige winnaars zijn. De zogenaamde Coolblue wil graag weten of ze de e-mail naar de juiste persoon hebben gestuurd. Je zou je gegevens moeten verifiëren. Dit kun je doen door op de button in het bericht te klikken.

Van een gewonnen cadeaubon naar geen cadeaubon

De button verwijst naar een website waar het volgende geschreven staat: 'Maak kans op een €500,- Coolblue gift card!'. Dit is een opmerkelijke uitspraak aangezien je eerder verteld werd dat je de cadeaubon gewonnen had. Daarnaast verschilt het bedrag van de 'gift card' met het bedrag dat je in de e-mail zag staan. Onderaan de pagina gaat het nog een stapje verder. Daar staat geschreven dat Coolblue niets met de 'winactie' te maken heeft. Uit de algemene voorwaarden blijkt dat je de beloofde cadeaubon helemaal niet kunt winnen.

Ongewenste telefoontjes

Op de website worden je allerlei vragen gesteld waarna je je gegevens in dient te vullen. We adviseren je ten zeerste om dit niet te doen. In de algemene voorwaarden kun je namelijk lezen dat deze 'winactie' door Happy Box georganiseerd is. Dit is een bedrijf dat jouw gegevens door wil verkopen aan hun sponsoren. Deze sponsoren willen je op hun beurt lastigvallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Negeren en verwijderen

We raden je aan deze e-mail te negeren en verwijderen. Op die manier voorkom je dat jouw gegevens in vreemde handen terechtkomen. Wil je meer weten over misleidende winacties? Dat kan hier!

Gerelateerd