In een e-mail, zogenaamd van reisorganisatie TUI, staat dat je een all inclusive vakantie ter waarde van €979,- kunt winnen. Dit klinkt aantrekkelijk, maar pas op! Je hebt hier met een misleidende winactie te maken.

Je zou kunnen kiezen tussen een vakantie in Spanje, Griekenland of op Curaçao. Door te klikken op een van de mogelijke opties, kom je op een website terecht die in stijl van TUI is opgemaakt.

Geen all inclusive vakantie

Daar dien je een aantal vragen te beantwoorden, waarna er om je gegevens gevraagd wordt. Opgelicht?! adviseert je om deze niet in te vullen. In de algemene voorwaarden staat namelijk opmerkelijke informatie geschreven. Je kunt lezen dat je bij deze 'winactie' geen kans maakt op een all inclusive vakantie, maar op een iPhone. De winnaar van de telefoon zal bekend worden gemaakt in 2019.

Onduidelijk bericht

Het is onduidelijk waar de winnaar precies bekend gemaakt zal worden. Het is wel duidelijk dat je spamberichten en ongewenste telefoontjes zal ontvangen als je meedoet met deze 'winactie'. Je gegevens worden namelijk doorverkocht aan sponsoren van de actie. Deze zullen je berichten sturen om hun producten te promoten.

Negeren en verwijderen

We raden je aan deze e-mail te negeren en verwijderen. Zo voorkom je dat je mailbox volstroomt met spamberichten. Wil je meer tips om spam te voorkomen? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Lees hier meer over misleidende winacties

Gerelateerd