Wees alert als je een e-mail ontvangt waarin staat dat je kans maakt op een gratis kratje bier. Dit aanbod klinkt misschien aantrekkelijk, maar het gaat hier om een misleidende winactie.

'Volgens het bericht worden er 500 kratten bier weggegeven en ben jij een van de mogelijke winnaars. Om mee te doen met de winactie, dien je op de button in de e-mail klikken.

Marketingbureau

Nadat je op de button hebt geklikt, wordt je doorverwezen naar een website. Op deze website worden er een aantal vragen aan je gesteld. Nadat je deze vragen beantwoord hebt, wordt er om je gegevens gevraagd. Let goed op! In de kleine lettertjes wordt duidelijk dat deze winactie niets met bier te maken heeft. De kans dat je een prijs wint is nihil.

Algemene voorwaarden

Door op de link naar de algemene voorwaarden op de pagina te klikken, wordt duidelijk dat het bericht afkomstig is van een marketingbureau dat in Estland gevestigd is. Dit bureau wil je gegevens doorverkopen aan andere partijen. Doe je mee aan deze winactie? Dan stem je ermee in dat je in de toekomst lastig zal worden gevallen met spammail en ongewenste telefoontjes. Weet dus waar je aan begint!

Meer informatie over misleidende winacties

Gerelateerd