'Win 4 KLM tickets naar een bestemming van uw keuze!' Hiermee opent een e-mail die zogenaamd van KLM afkomstig is. Dat klinkt als een leuke prijs om te winnen! Het blijkt echter om een misleidende winactie te gaan.

Door op de button in het bericht te klikken zou je kans maken op de 4 tickets. Je komt dan op een website terecht die is opgemaakt in stijl van KLM.

Vragen

Op de webpagina worden je een aantal vragen gesteld. Vervolgens moet je je gegevens invullen. Doe dit niet! Onderaan de pagina kun je namelijk lezen dat je geen tickets kunt winnen.

Winkans=nihil

De kans dat je überhaupt een prijs wint is nihil, dit blijkt na het lezen van de algemene voorwaarden. In deze voorwaarden staat dat de actie is georganiseerd door een marketingbureau dat jouw gegevens aan sponsoren wil doorverkopen. Deze sponsoren willen je op hun beurt lastigvallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten.

Voorkom spam

Voorkom een mailbox vol spam en verwijder dit bericht onmiddellijk. Wil je meer tips om spam te voorkomen? Check dan ons artikel over dit onderwerp.

Lees hier meer over misleidende winacties

Gerelateerd