Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 220 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden geëist tegen een voormalige penningmeester van de supportersvereniging van SC Cambuur.

Justitie denkt dat hij op diverse manieren tussen 2010 en 2017 een grote som heeft verduisterd bij Kern van Cambuur (KVC). Naast de strafzaak loopt er ook een ontnemingszaak. In totaal gaat het om bijna 150.000 euro.

KVC ontdekte door verschillen in de horecaopbrengsten bij wedstrijden van SC Cambuur in 2016 dat de boekhouding niet deugde. De horecaverkooppunten worden door leden van KCV bemand.

'Geld achtergehouden op verzoek'

De 69-jarige inwoner van Hardegarijp gaf dinsdag in de rechtbank in Leeuwarden toe dat hij bij vier wedstrijden geld heeft 'achtergehouden' op verzoek van een kantinemedewerkster. Dit om een 'buffer' voor KVC op te bouwen. KVC draagt 80 procent van zijn opbrengst af aan SC Cambuur.

Spullen kopen via rekening van supportersvereniging

De verdachte, die sinds 1980 lid was van KVC en inmiddels is geschorst, kocht ook spullen via de rekening van de supportersvereniging. Het ging onder meer om witgoed en tuinmeubelen. Een deel was privé en is terugbetaald, beweert hij. Andere spullen zouden zijn bedoeld voor onder meer woningen van spelers van SC Cambuur. De club vond dit volgens hem prima. 'Een vestzak-broekzakverhaal zeiden ze. Mijn goedheid wordt nu afgestraft', aldus de man.

Volgens zijn advocaat kunnen niet alle financiële verschillen op het conto van zijn cliënt worden geschreven en ontbreekt er veel bewijs. Hij bepleitte vrijspraak.

De rechter doet op 5 februari uitspraak.

Bron: ANP

Gerelateerd