Een man die afgelopen zomer een inwoner van Hellevoetsluis een auto afhandig maakte, is op donderdag 4 januari veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. De oplichter maakte gebruik van een valse betaal-app. Het slachtoffer heeft zijn auto inmiddels terug.

In juli 2017 bood het slachtoffer zijn Volkswagen Passat te koop aan via Marktplaats. Een 22-jarige man uit Rijswijk toonde interesse en kwam naar Hellevoetsluis. De twee kwamen een prijs van 15.000 euro overeen.

Valse bank-app

De koper betaalde met een bank-app op zijn telefoon. Hij liet de verkoper meekijken tijdens de transactie. In de veronderstelling dat het geld snel op zijn rekening zou worden bijgeschreven, liet de Hellevoeter het kenteken direct overschrijven. De dader nam vervolgens de auto mee. Toen bleek dat het geld maar niet werd bijgeschreven op de rekening van het slachtoffer, was het al te laat. De politie werd ingeschakeld.

Auto voor huis verdachte

De politie ging op bezoek bij de Rijswijker. In eerste instantie ontkende hij ooit in Hellevoetsluis te zijn geweest. Nadat oplettende agenten enige weken later de Volkswagen bij het huis van de man zagen staan, legde hij alsnog een bekentenis af. Het slachtoffer kreeg zijn auto uiteindelijk terug.

Spijt van actie

De verdachte is niet op de zitting verschenen. Volgens zijn advocaat heeft de man spijt van zijn actie. De rechter veroordeelde de man tot een werkstraf van 100 uur. Dit is conform de eis van de officier van justitie.

Bron: ad.nl

Gerelateerd