Dieven hebben ingebroken in het politiebureau in Haren (Groningen) en daar politiekleding gestolen. Opgelicht?! waarschuwt regelmatig voor nepagenten die met een smoes woningen proberen binnen te komen of op straat mensen bestelen. Gestolen politiekleding kan bij dit soort trucs gebruikt worden.

Slachtoffers hebben niet door dat het gaat om oplichters omdat ze het vertrouwde uniform herkennen.

Politie zoekt getuigen

Het lijkt erop dat de dieven de wapenkluizen ongemoeid hebben gelaten. Wat voor kledingstukken zijn gestolen kan een woordvoerder van de politie niet prijsgeven. Dat zou daderinformatie zijn, zegt hij. De inbraak in het onbemande bureau aan de Vondellaan gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie hoopt dat er mensen zijn die iets hebben gezien of gehoord.

Advies

Voorkom dat je slachtoffer wordt van oplichters die politie-uniformen misbruiken. Een woordvoerder van de politie geeft het advies om de persoon aan je deur te vragen zich te legitimeren. Dit kan een echte agent doen door je een kaart met zijn of haar naam, functie en pasfoto te tonen. 'Uit eigen beweging hoeft een agent zich niet te legitimeren, maar als je ernaar vraagt moet hij dit doen.'

Onderbuikgevoel

Daarnaast zegt de woordvoerder dat je het politiebureau altijd kunt bellen als je het niet vertrouwt. Zij kunnen je dan vertellen of de persoon aan je deur bij hen in dienst is. Het belangrijkste is echter om op je onderbuikgevoel te vertrouwen.

Bron: Woordvoerder politie, ANP

Gerelateerd