In de regio Werkendam en Woudrichem zouden 'verdachte personen' langs de deuren gaan die zich voordoen als medewerkers van Nuon. Echte medewerkers van de energiemaatschappij zijn altijd te herkennen aan goed zichtbare bedrijfskleding en een officieel legitimatiebewijs.

Diverse inwoners van de plaatsen Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk en Woudrichem hebben mensen aan de deur hebben gehad die vertelden voor Nuon te werken. Zij vertrouwden de boel niet en vermoeden dat het om een babbeltruc gaat, mogelijk om uit te vinden welke bewoners op vakantie zijn. Hoewel er afgelopen dagen wel medewerkers van Nuon op pad zijn geweest in de regio, is een waarschuwing toch op zijn plaats.

Geen bedrijfskleding

Op social media geven mensen aan dat zij twee mannen aan de deur hadden die zeiden namens Nuon te komen. In sommige gevallen bleek het tweetal geen kleding van het bedrijf te dragen. Ook zouden zij zich hebben gelegitimeerd met een identiteitsbewijs dat niet van de opdrachtgever was. Deze mannen zouden netjes gekleed zijn en een iPad bij zich hebben.

Reactie Nuon

Een woordvoerster van Nuon laat aan Opgelicht?! weten dat er de afgelopen tijd wel degelijk verkopers van Nuon in de regio actief zijn geweest, namelijk op 11 juli in Nieuwendijk, op 12, 13 en 14 juli in Sleeuwijk en op 16 juli in Woudrichem. Mensen die voor het energiebedrijf werken zijn altijd te herkennen aan hun kleding en ID-bewijs. 'Nuon-mensen gaan niet zonder zichtbare bedrijfskleding en identiteitsbewijs op pad,' aldus de woordvoerster.

Nuon heeft inmiddels alle medewerkers uit de regio teruggetrokken om verwarring te voorkomen.

Bron: www.bd.nl / www.werkendam.net

Gerelateerd