Opgelicht?! ontvangt meldingen over verschillende e-mails waarin handel in cryptovaluta aangeprezen worden.

In de e-mails staat dat je geïnteresseerd bent in de cryptovaluta of dat je bitcoins gekocht hebt die uitbetaald moeten worden.

De Bitcoin Code

Een bericht ontvangen met de titel: 'Betaling van uw iDeal account'? Deze mail ontving Opgelicht?! de afgelopen dagen vele malen. Je zou volgens het bericht twee bitcoins ontvangen vanwege een online aankoop. Deze bitcoins zouden veel geld waard zijn geworden. Om dit hoge bedrag uitbetaald te krijgen dien je je registratie af te ronden. Dit kun je doen op de site waar in de e-mail naar verwezen wordt. Als je klikt op de link, blijkt het om handel in binaire opties te gaan. Eerder waarschuwde Opgelicht?! al voor deze 'Bitcoin Code'. Het geld dat je in hier investeert, zul je hoogstwaarschijnlijk niet meer terugkrijgen.

'Uw account wordt geblokkeerd'

Een andere mail waar melding van is gemaakt gaat over het blokkeren van een account. Welk account dat is, wordt niet echt duidelijk. Er staat dat het account een waarde heeft van meer dan tienduizend euro en dat je al 13 maanden niet hebt ingelogd. Druk je vervolgens op de link, dan verschijnt er een website waarin je gouden bergen beloofd worden als je gaat handelen in bitcoins en andere cryptovaluta. Dit lijkt op 'De Bitcoin Code', al zou je hier dus ook in andere cryptovaluta kunnen handelen.

Bharat Trade Coin

Er zijn ook e-mails in omloop over andere cryptovaluta dan de Bitcoin. Ook BHTC (Bharath Trade Coin) blijkt een populaire munt onder oplichters te zijn. Het bericht laat je denken dat je eerder interesse hebt getoond in de virtuele munt. Je zou fikse kortingen op de munten gekregen hebben. Om je eigen account te bekijken kun je op de link in de e-mail klikken. Je komt op een website terecht waar uitleg over BHTC wordt gegeven. In deze uitleg komt de virtuele munt betrouwbaar en winstgevend over. Als je googelt, zie je echter dat meerdere websites BHTC als scam omschrijven. Ook hier gaat het waarschijnlijk om handel in binaire opties.

Cryptovaluta populair

Investeren in cryptovaluta is tegenwoordig erg populair. Er gaat veel geld om in de wereld van de virtuele munten. En waar geld is, zijn criminelen. Oplichters maken gebruik van het gebrek aan kennis over cryptovaluta. We raden je af in te gaan op de voorstellen die in de e-mails worden gedaan. Deelname is op eigen risico. Je zult de grootse bedragen die beloofd worden hoogstwaarschijnlijk niet ontvangen en enkel geld verliezen.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van oplichtingstrucs met digitale munteenheden?

Gerelateerd