Ondernemers hebben het vaak druk en malafide partijen weten dat. Ze sturen een spookfactuur in de hoop dat deze wordt betaald. Nu is weer een nieuwe nepfactuur verschenen, onder de naam van Glopat.

De Fraudehelpdesk waarschuwt voor een spookfactuur van Glopat. In eerste instantie lijkt het alsof ontvangers 1.946 euro moeten betalen. In de kleine lettertjes staat echter dat het gaat om een aanbieding ('offer'). Ook wordt de indruk gewekt dat Glopat een officiële instantie is die patenten registreert. Dit is niet het geval.

Waarschuwingen

Het verwarrende is dat Glopat zelf ook ondernemers waarschuwt voor oplichting. Zo schrijven ze in de spookfactuur dat ondernemers goed moeten nadenken voordat ze met een partij in zee gaan. Hiermee probeert de afzender waarschijnlijk betrouwbaar over te komen. Trap hier niet in!

Advies

Wees de afzender van deze spookfactuur te slim af en betaal deze niet. Omdat het om een aanbieding gaat is er geen sprake van een betaalverplichting. Ben je toch op deze factuur ingegaan en heb je betaald? Dan is het raadzaam om aangifte te doen van acquisitiefraude.

Meer informatie?

Wil je meer weten? In het hulpartikel 'Wat zijn spookfacturen?' vind je meer informatie.

Gerelateerd