Wederom is dit weekend een valse e-mail verstuurd die zogenaamd van de bank ‘Knab’ afkomstig is. Verwijder ook deze mail meteen.

'Knab' stelt in de e-mail dat er 'onregelmatige activiteiten zijn ontdekt' op je bankaccount. Er staat ook een meldingsnummer bij. Voordat je je rekening en pinpas verder kunt gebruiken, moet je je rekening 'opnieuw verifiëren', volgens de e-mail. Hierna worden de 'op uw rekening gezette beperkingen opgeheven'. Dat klinkt als een weinig geloofwaardig verhaal, en dat is het ook.

De mail is afkomstig van knab.nl.service@spf.nl, geen officieel communicatiekanaal van de bank. De link in de e-mail leidt naar een inlogpagina met als webadres knab.nl.as-dpeq.com/persoonlijk, en ook dit is vanzelfsprekend geen website van Knab zelf, maar een door criminelen nagebouwde versie. Log je in via deze pagina, dan worden je gegevens naar de criminelen gestuurd en trekken ze in een handomdraai je bankrekening leeg.

Klik niet op de link en verwijder de e-mail direct.    

Zo ziet de e-mail van 'Knab' eruit

Vorige week werd ook al een valse e-mail namens 'Knab' verstuurd, toen moest je inloggen wegens foute signalen van je cardreader.

Lees het alert hier terug: Valse e-mail 'Knab' in omloop. Zie ook de website van Knab over phishing.