Heb je een e-mail gekregen van 'PostNL' waarin staat dat je een VVV-cadeaubon krijgt ter compensatie van te laat bezorgde pakketjes? Doe daar dan niets mee! Dit is een valse winactie en als je er wél intrapt, eindigt je met een hele hoop spam.

Volgens het bericht zijn er in de afgelopen dagen zoveel online bestellingen gedaan dat het bedrijf het niet aankon. Daarom zijn er 'veel pakketten' niet op tijd bij jou bezorgd. Om je tegemoet te komen, ontvang je een VVV-cadeaubon. Die kan je zogenaamd claimen via de link in het bericht. Doe dit niet!

Winactie op nepsite

De link in het bericht stuurt je naar een nepsite. Hier krijg je de melding dat je een cadeaubon kan winnen. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen. Als je echter goed kijkt, zie je dat de winactie niet georganiseerd wordt door PostNL of VVV, maar door Green Flamingo.

Ongewenste mails en telefoontjes

Onderaan de site staat ook dat je nog met de winactie kan meedoen tot eind 2019. Waarschijnlijk worden je gegevens in de tussentijd gedeeld met tientallen 'sponsoren' die je lastigvallen met ongewenste mails, telefoontjes en post. Dat betekent dus dat je lang kan wachten op je eventuele prijs. Je kan daarom deze valse winactie het beste negeren en verwijderen.

Zo herken je valse winacties

Gerelateerd