Op meerdere plaatsen in Nederland zijn woensdag malafide klusjesmannen actief. Diverse partijen waarschuwen voor de klussers, die aan de deur hun diensten aanbieden en achteraf veel meer geld vragen dan afgesproken.

De klusjesmannen zouden woensdag 12 augustus actief zijn in onder meer in Apeldoorn, Baarn, de binnenstad van Groningen en Blijham. De klussers in Blijham verplaatsen zich volgens wijkagent Marcel Werkman in een groene VW Sharan of Seat Alhambra.

Travellers

Vaak gaat het om Ierse Travellers, rondreizende families die vanuit Groot-Brittannië naar het vasteland komen om hun geld te verdienen met allerlei werkzaamheden aan en in het huis. Ze trekken van camping naar camping, terwijl de mannen op zoek gaan naar werk. Vaak laten ze Oost-Europese jonge mannen voor hun werken.

Advies

Ga niet in zee met klussers die ongevraagd hun diensten aanbieden. Onderzoek goed of er echt werkzaamheden nodig zijn. Schakel een erkend bedrijf in. Maak vooraf goede afspraken over de uit te voeren werkzaamheden en de prijs en leg deze vast op papier.

Meer weten over de werkwijze? Bekijk dan ons dossier.

Bronnen: twitter.com/POL_Heidanus, twitter.com/Nu_Apeldoorn, twitter.com/marcel_werkman, twitter.com/HandhavingBaarn