Opgelicht?! ontvangt wederom veel meldingen over een valse e-mail die uit naam van Rabobank verstuurd wordt. In het bericht staat dat je een incassant gemachtigd zou hebben. Laat je niet misleiden door deze phishingmail.

De afzender van de e-mail vertelt je dat de bank je al meerdere keren geprobeerd heeft te bereiken. Ze willen je namelijk zogenaamd zeggen dat je een incassant gemachtigd hebt om een bedrag van je rekening af te schrijven.

Phishingsite

De afschrijving zou morgen plaatsvinden. Als je niet op de hoogte bent van de machtiging zou je deze via de link in de e-mail kunnen annuleren. De link verwijst naar een website waar je moet inloggen op je account bij Rabobank. Doe dit niet! Je bent op een phishingsite beland. Criminelen proberen via dit bericht bij je rekening te komen. Ze kunnen je geld stelen en andere frauduleuze praktijken uitvoeren.

Twijfels?

Kortom: dit is een gevaarlijke e-mail. Gooi het bericht onmiddellijk weg. Heb je een dergelijke e-mail ontvangen en twijfel je over de echtheid? Je kunt op de pagina over phishing op de website van Rabobank meer informatie vinden.

Lees meer over phishing

Gerelateerd