De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) is al enige tijd op zoek naar personen die zich voordoen als nepmedewerker van de Belastingdienst. Deze zogenaamde medewerkers houden ondernemers voor dat ze een belastingschuld hebben.

Om het van de ondernemers te innen, maken zulke nepmedewerkers gebruik van geldezels. Dit zijn personen die hun bankrekening ter beschikking stellen. Ook 'kassiers' spelen een rol in deze zaak. Dit zijn de personen die het afhandig gemaakte geld pinnen bij een pinautomaat.

Uitzending Opgelicht?!

Eerder in onze uitzending meldden we al dat FIOD op zoek was naar verdachten in deze zaak. Twee van de drie verdachten die we toen bespraken, zijn opgepakt. Of de derde verdachte de persoon is die onlangs in Spanje is aangehouden, is nog niet met zekerheid te zeggen. Dit meldde de persvoorlichter van de FIOD.

In Spanje

De politie heeft een verdachte in Spanje aangehouden. De man was hoogstwaarschijnlijk een 'kassier'. FIOD is nog op zoek naar andere verdachten in deze zaak. Ze vermoeden dat de top van de organisatie zich in het buitenland bevindt.

Bron: FIOD/NOS

Gerelateerd