Webwinkels Digitalspot.nl en Phonevip.nl misleiden consumenten, waarschuwt Thuiswinkel.org. Volgens de belangenvereniging voor webwinkels zijn op de websites ten onrechte het Thuiswinkel Waarborg-logo en certificaat te zien.

De webshops zijn geen lid van het Thuiswinkel Waarborg en plaatsen dus onterecht het beeldmerk en het certificaat. De vereniging heeft de winkels verzocht de beelden zo snel mogelijk van de site te verwijderen.

Betrouwbaar en veilig

Leden van de belangenvereniging laten met het Thuiswinkel Waarborg aan de consument zien dat ze een betrouwbare en veilige manier van online winkelen bieden. Er zijn verschillende manieren om te controleren of u zaken doet met een gecertificeerd lid.

Zo kunt u op de website van Thuiswinkel.org in de ledenlijst kijken of de webwinkel lid is. Ook kunt u via het logo controleren of de webwinkel is aangesloten bij de vereniging. Door te klikken op het beeldmerk komt u terecht bij het Certificaat Thuiswinkel Waarborg. Kijk goed of de URL een beveiligde verbinding is, een zogeheten SSL-verbinding. Dat betekent dat het webadres begint met beheer.

Dit ziet er als volgt uit:

Bron: www.fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd