In Amsterdam-Zuidoost heeft een man zich voorgedaan als politieman. Met een babbeltruc heeft hij een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt. De man is nog niet opgepakt, dus pas goed op!

De man was het reisbureau binnengelopen en deed zich voor als politieman. Hij was alleen en droeg een vals politielegitimatiebewijs om zijn nek. Hij hield een verhaal over een verdachte die vals geld heeft uitgegeven in het reisbureau. Hij stond erop dat het aanwezige geld gecontroleerd zou worden. De neprechercheur was tijdens zijn aanwezigheid zogenaamd in een portofoon aan het spreken. De verdachte zag kans de bankbiljetten weg te nemen en verliet ongezien het reisbureau.

Politieonderzoek

De wijkteamrecherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar mensen die de verdachte dinsdagmiddag rond 16.45 uur in de omgeving van het reisbureau aan Groeneveen hebben gezien. Gezien de nepagent nog niet is opgepakt, kan hij nogmaals toeslaan.

Signalement

De man heeft een blanke huidskleur en is ongeveer 1.75 meter lang. Hij is tussen de 25 en 35 jaar oud en heeft een normaal postuur. Verder heeft hij blauwe ogen en ging hij gekleed in een grijskleurig vest, een grijskleurige spijkerbroek en een zwarte muts. Mocht je hem zien of gezien hebben, bel de politie op 0900-8844.

Bron: politie.nl

Gerelateerd