Een keiharde waarschuwing voor oudere mensen, laat niet uw scharen of messen slijpen door iemand die aan de deur komt en die u niet kent! De kans dat u opgelicht wordt is heel erg groot. De afgelopen weken zijn drie oudere mensen in Axel, Goes en Middelburg slachtoffer geworden.

Een terugkerend fenomeen met vaak oudere mensen als slachtoffer: een scharensliep die de zaak oplicht. De afgelopen weken zijn er in ieder geval drie slachtoffers in Zeeland. Totaalbedrag is bijna 350 euro.

Drie verschillende slachtoffers

In Axel was de afspraak dat de man twee messen voor 7,50 euro zou slijpen. Bij het afleveren bleek dat het 7,50 euro per mes te zijn. Maar uiteindelijk ging hij er met een briefje van 50 euro vandoor zonder wisselgeld te geven. In Goes was de afspraak dat de scharensliep voor 9,95 enkele messen en een schaar zou slijpen. Maar bij aflevering was dat bedrag 92.50 euro geworden. De man imponeerde het ouder echtpaar dat ze dat geld maar betaalden.

Lees ook: 'Verwarmingsmonteur' belazert oude vrouw met babbeltruc

In Middelburg betaalde een dame 200 euro voor het slijpen van enkele messen, veel te veel natuurlijk. In alle zaken bleek dat de messen en scharen slecht of helemaal niet geslepen waren. Er is een vaag signalement van de mogelijke verdachte wat op sommige punten overeenkomt. Het zou gaan om een forse man met een kaal hoofd. Hij zou in een donkerkleurige auto kunnen rijden.

Ontvang waarschuwingen direct van de redactie via de nieuwe Opgelicht?!-app