Diverse inwoners van Ede deden de afgelopen week aangifte van oplichting door middel van vervalste facturen. Nietsvermoedende slachtoffers dachten bijvoorbeeld hun nieuwe keuken te hebben betaald. Achteraf bleek dat ze geld hadden overgemaakt naar criminelen. De politie waarschuwt alert te zijn en het rekeningnummer op een factuur extra goed te controleren.

De oplichters wisten de originele factuur uit de brievenbus van de slachtoffers ofwel die van TNT te stelen. Vervolgens veranderden ze het rekeningnummer. Zo kon het gebeuren dat de nietsvermoedende slachtoffers geld overmaakten naar de verkeerde rekening.

Controleer het rekeningnummer

De politie adviseert het rekeningnummer op een factuur extra goed te controleren voordat je het bedrag overmaakt. Neem bijvoorbeeld contact op met het bedrijf of de instelling waarvan je de factuur hebt ontvangen of kijk op de desbetreffende website.

Doe aangifte

Doe altijd aangifte doen als je zelf slachtoffer bent geworden! Voorkomen is nog beter dus deel dit bericht om zo anderen te waarschuwen.

Bron: facebook.com/PolitieEde

Meer weten? Bekijk ons dossier over factuurfraude

Gerelateerd