Oplichters, vermoedelijk uit Nigeria, plukken foto's van echte Amerikaanse militairen van Facebook. Zo hopen ze in contact te komen met datende dames in (onder meer) Nederland.

Deze zogenaamde Amerikaanse militairen zijn gemakkelijk te ontmaskeren. Als hun e-mailadres NIET eindigt op us.army.mil, dan is de afzender een oplichter die uit is op het spaargeld van de naar liefde hunkerende alleenstaande.

Internationaal opererende internetcriminelen struinen datingsites af op zoek naar vrouwen die graag met een Amerikaanse militair in een ver oorlogsgebied via de mail willen corresponderen. De extensie van hun elektronische berichtjes is altijd een andere dan die van het Amerikaanse leger.

Geüniformeerde oplichters die via een chatkanaal op een datingsite binnenkomen, willen hun militaire mailadres zogenaamd wegens veiligheidsoverwegingen niet geven; de chattende vrouw kan dan maar beter meteen afhaken. De verleiders proberen hun datende liefjes met een smoezenboek vol geraffineerde praatjes van hun geld af te helpen.

Het is niet bekend hoeveel Nederlandse vrouwen inmiddels zijn getild door een ‘US soldier’. Kort geleden raakte een vrouw in Canada bijna 200.000 dollar kwijt aan een charmeur met gelikte praatjes. Dezelfde boef maakte ook een slachtoffer in Maleisië voor een vooralsnog onbekend bedrag.

Bron: www.fraudehelpdesk.nl