Een 91-jarige vrouw uit Zwolle is bestolen van haar juwelen door een babbeltruc van een nepmonteur. Laat niemand zomaar binnen!

De babbeltruc vond op 16 november plaats, maar de politie brengt nú het nieuws naar buiten. Iemand die zich voordeed als een gemeentemedewerker belde het slachtoffer met de mededeling dat er een gaslek was. Hij zou zogenaamd een monteur sturen om de gaskraan dicht te draaien. Omdat het telefoontje van een 038-nummer - het netnummer van Zwolle – afkomstig was, vertrouwde het slachtoffer de situatie.

Sieraden ophalen

Een minuut later stond er inderdaad een ‘monteur’ aan de deur. Hij overtuigde de vrouw direct haar huis te verlaten en vroeg of ze nog waardevolle spullen mee wilde nemen. De babbeldief bood vervolgens aan haar sieradenkist op te halen. Het slachtoffer was namelijk slecht ter been.

'Ineens opgelost'

Terwijl de oplichter naar beneden liep was hij druk aan het bellen. Het gaslek was zogenaamd ineens opgelost: het bleek een luchtbel te zijn. Het slachtoffer mocht haar huis weer in en de monteur vertrok. Even na het vertrek werd de vrouw opnieuw gebeld door een nepmedewerker. ‘Alles is opgelost’, zei hij, ‘de gasmeter moet in januari vervangen worden.’ Dat verhaal klopt: meters worden inderdaad in januari vervangen. Na dit telefoontje ontdekte de vrouw dat haar sieradenkistje gestolen was.

Beelden van het sieradenkistje

Bron:

Gerelateerd