Een 80-jarige vrouw uit Oosterhout is het zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Dieven wisten met een smoes binnen te komen en gingen er met het geld van de vrouw vandoor.

Op zaterdagmiddag 26 september 2015 werd er rond 15.45 uur bij de vrouw aangebeld door iemand die zich voorstelde als een onderbuurvrouw. Ze hing een verhaal op over een lekkage en liep meteen door naar de keuken. Daar keek ze onderin het keukenkastje naar de zwanenhals afvoer. Ondertussen hield ze het slachtoffer aan de praat over de zogenaamde lekkage.

Handlanger

In de tussentijd zag een handlanger kans om ongezien de woning in te komen. Vermoedelijk had de zogenaamde onderbuurvrouw de deur opengelaten. De handlanger stal geld uit een geldkistje en uit de portemonnee van de bewoonster. Het ging om een paar honderd euro. De 'onderbuurvrouw' verdween even snel uit de woning zoals ze was binnengekomen. Direct daarna ontdekte de aangeefster dat ze bestolen was en waarschuwde de politie. Ze deed vervolgens aangifte.

Bron: politie

Foto: iStockphoto

Gerelateerd