De curator van Easy Life moet beter motiveren waarom commercieel manager Frits R. aansprakelijk is voor het miljoenentekort bij het failliete Helmondse beleggingsbedrijf.

De civiele rechter in Den Bosch heeft dat dinsdag uitgelegd op een openbare zitting over de zogenoemde bestuurdersaansprakelijkheid van de ex-directeur.

De curator beschuldigt Frits R. onder meer van wanbestuur, onrechtmatig handelen en de bevordering van een piramidespel. Frits R. was directeur bij Easy Life van 1 september 2007 tot de zomer van 2008. In die korte periode groeide het tekort bij Easy Life tot 15 miljoen euro. Hij was bij het bedrijf vertrokken toen de politie hem en overige bestuurders in september 2008 arresteerde wegens oplichting van de beleggers.

De rechter legde dinsdag uit dat de curator de macht van Frits R. tot dusver vooral heeft gebaseerd op verklaringen van medebestuurders uit de strafzaak en dat er weinig of geen documenten bestaan die aantonen dat hij het beleid bepaalde toen hij voor Easy Life werkte. Ze vroeg zich af wat de waarde van citaten is van verdachten die elkaar over en weer beschuldigen.

,,Ja, ik heb leiding gegeven, maar ik ben vooral een goed werknemer geweest en wilde Easy Life redden'', schetste de voormalig manager dinsdag zelf over zijn rol. Hij eiste van de curator dat hij het beslag op zijn eigendommen opheft.

In de strafzaak werd tegen medeverdachte Frits R. anderhalf jaar geleden 3,5 jaar celstraf geëist. Omdat accountant KPMG nog uitzoekt hoeveel inleg de hoofdverdachten John W. en Frans O. privé hebben besteed, wacht hij sindsdien op een uitspraak.

De hoofdverdachten werden eerder aansprakelijk gesteld maar wegens hun persoonlijk faillissement levert dat niks op voor de gedupeerde beleggers.

Bron: ANP

Gerelateerd