De Nigeriaanse oud-international Dickson Etuhu staat donderdag in Zweden terecht voor matchfixing. De voetballer wordt ervan verdacht dat hij in mei 2017 de keeper van zijn club heeft geprobeerd om te kopen. Hij kan een celstraf van maximaal zes jaar krijgen.

DEtuhu speelde mee met Nigeria op het WK van 2010. De 36-jarige middenvelder voetbalde voornamelijk bij Engelse clubs (onder meer Manchester City, Sunderland en Fulham), voordat hij naar Zweden vertrok.

Poging tot omkoping

De aanklacht betreft een wedstrijd tussen zijn voormalige club AIK Stockholm en IFK Göteborg. Etuhu zou samen met een andere man doelman Kenny Stamatopoulos van AIK hebben benaderd en getracht om te kopen. De twee wilden een andere uitslag. De wedstrijd ging niet door omdat de bewuste keeper naar de clubleiding stapte en de poging tot omkoping meldde.

Etuhu beweert dat hij onschuldig is en dat de doelman het gesprek volledig verkeerd heeft begrepen. 'Ongelooflijk dat een normaal praatje tot iets als dit kan leiden', zei hij in een Zweedse krant.

Bron: ANP

Gerelateerd