Een 47-jarige Duitser probeerde in Leeuwarden een bejaarde vrouw bij de reparatie van haar vloerkleed op te lichten. Woensdag werd hij door de politie aangehouden.

De 91-jarige vrouw had de man ingeschakeld om haar vloerkleed te laten repareren. De fraudeur vroeg voor de reparatie 700 euro. Het slachtoffer ging hiermee akkoord en deed een aanbetaling van 50 euro. De oplichter krabbelde daarna op de bevestiging een 3 voor de 700, waardoor het bedrag plotseling in de duizenden euro's liep.

Aanhouding

Het kleed werd vervolgens meegenomen door het bedrijf. Korte tijd later zag een zoon van de oudere vrouw de nota liggen. Zodra moeder en zoon in de gaten kregen dat er iets niet klopte, stapten ze naar het politiebureau om aangifte te doen van valsheid in geschrifte. Na een confrontatie met de oplichter werd hij aangehouden door de politie.

Te hoge prijs

Uit nader onderzoek blijkt dat voor de genoemde reparatie niet meer dan 200 euro mag worden gevraagd. Voor een reiniging is hoogstens 75 euro toegestaan. Aangezien het betreffende bedrijf een aantal vestigingen in Nederland heeft, is het niet ondenkbaar dat er meerdere gedupeerden zijn van deze oplichting.

Bron: lc.nl

Gerelateerd