De politie Den Haag-Zuid heeft vier verdachten aangehouden die ervan verdacht worden hoogbejaarde mensen te hebben bestolen door middel van een babbeltruc.

Het gaat om een 44-jarige vrouw en drie mannen in de leeftijd van 29, 39 en 44 jaar. Zij worden ervan verdacht meerdere slachtoffers te hebben gemaakt door middel van babbeltrucs die door het hele land zijn toegepast.

Onderzoek politie Den Haag-Zuid

De recherche in Den Haag-Zuid startte in september 2017 een onderzoek na meldingen van babbeltrucs in haar werkgebied. Dit leidde naar meerdere verdachten die door heel het land actief waren. Zo kwamen Eindhoven, Arnhem, Nijmegen, Eibergen, Amsterdam en Breda naar voren. in oktober van 2017 werden de eerste twee verdachten al aangehouden. De 44-jarige vrouw en 39-jarige man zijn 16 januari opgepakt.

'Medewerkers van de gemeente'

De verdachten deden zich veelal voor als medewerkers van de gemeente en gebruikten de smoes dat zij kwamen voor waterproblemen. Eenmaal binnen werden gouden sieraden en pinpassen gestolen. Later op de dag werden de slachtoffers gebeld en ontfutselden de oplichters hun pincodes waarna er grote bedragen werden opgenomen.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd