De redactie van Opgelicht?! heeft vaker gewaarschuwd voor de één-cent-truc, waarbij oplichters een valse betaallink sturen en op die manier jouw bankgegevens onderscheppen. We krijgen meldingen over de link 'verzoekpay.website'. Kijk hiervoor uit!

De betaallink lijkt erg op die van betaalapp Tikkie, maar in werkelijkheid is het een link van een valse betaalapp. De gegevens die je hier invult worden opgevangen door fraudeurs. Op deze manier krijgen ze toegang tot jouw bankrekening, die ze vervolgens leegtrekken.

Betalen via je eigen bankomgeving

Kijk altijd goed naar de URL van de site waar je bent. 'verzoekpay.website' is in ieder geval niet van Tikkie. Ga nooit in op betaalverzoeken van mensen die je niet kent. Wil je toch gebruik maken van betaalverzoeken bij het verkopen van spullen? Doe dit dan via je eigen bankomgeving of app. Vul daar het bedrag in en maak het over naar de koper. Als je aangeeft dat deze manier jouw voorkeur heeft, zal de crimineel meestal afhaken en geen verdere stappen ondernemen. De schade blijft dan ook beperkt tot het bedrag dat je overgemaakt hebt.

Lees meer over de een-cent-truc

Gerelateerd