Er gaat een valse mail rond namens 'ABN AMRO' met de mededeling dat er een vernieuwde app is. Lees waar je op moet letten.

'In verband met uw veiligheid wilt ABN-AMRO u als rekeninghouder erop attenderen de nieuwe beter beveiligde Mobiel Bankieren app in gebruik te nemen. De diensten voor uw verouderde app vervallen per 9 september voor persoonlijk gebruik en zal daarna niet meer ondersteund worden voor de financiële diensten van ABN-AMRO Bank.'

Dat staat in de mail, die weliswaar ABN-AMRO N.V. als afzender heeft, maar verzonden is van het mailadres support@gevatrade.com. De mail bevat zoals gebruikelijk weer de nodige missers op het gebied van spelling. Daarnaast staat in het bericht vanzelfsprekend ook een link naar een inlogportaal waar je 'de nieuwe app kunt activeren', wat er feitelijk op neerkomt dat oplichters jouw rekening leegplukken met de inloggegegevens die je ze doorstuurt. Ook deze link is natuurlijk vals; er wordt verwezen naar het domein stopsb50.org/Green. Het betreft overigens een behoorlijk amateuristische kopie, voldoende reden om de alarmbellen te doen rinkelen.

Gooi deze mail direct weg, luidt wederom ons dringende advies. En wil je een waarschuwing krijgen als je een bij ons bekende verdachte website probeert te benaderen? Volg dan onderstaande link om onze browserplugin te installeren.

Installeer de Opgelicht?! browserplugin

Kopie website 'ABN AMRO'