Heb je een e-mail van 'ABN AMRO' over een korte vragenlijst ontvangen? Let goed op! Je hebt dan hoogstwaarschijnlijk een phishingmail in je inbox.

In het bericht staat dat je in 2017 contact hebt gehad met een adviseur van de bank. ABN AMRO zou graag je mening over het contact willen.

Andere inhoud

De e-mail verandert plotseling van inhoud als de afzender over je e.dentifier begint. Door op de link in het bericht te klikken zou je een nieuwe kunnen aanvragen. Doe dit niet! Op de pagina waar de link naar verwijst moet je allerlei persoonlijke gegevens invullen. Er wordt onder andere naar je rekeningnummer en pasnummer gevraagd. Ga hier niet in mee!

Phishing

De verwarrende boodschap van de e-mail kan al doen vermoeden dat je met een phishingmail te maken hebt. Daarnaast komt het e-mailadres van de afzender niet overeen met dat van de echte bank.

Verwijder de e-mail

Je kunt dit bericht direct door de virtuele papierversnipperaar halen. Door de e-mail te verwijderen voorkom je dat criminelen toegang tot jouw bankrekening krijgen. Wil je meer weten over phishing? Lees het in ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd