Een 40-jarige verpleger uit Berlijn heeft zeker vijf jaar lang zonder de vereiste opleiding als arts gewerkt. Op een cruiseschip behandelde hij sinds vorig jaar als scheepsarts zowel passagiers als bemanningsleden, maakte het Berlijnse openbaar ministerie zaterdag bekend.

De verdachte werd vrijdagochtend aangehouden op het Berlijnse vliegveld Tegel. Sinds woensdag liep er een arrestatiebevel tegen de man.

Vervalste documenten

Als scheepsarts ontving hij een maandsalaris van 7500 euro van de rederij. De documenten die hem als arts aanmerkten, had hij vervalst. Hij had geen werkvergunning en geen kwalificaties om als arts te werken, zei de politie. Waar hij werkte voor zijn tijd als scheepsarts, was volgens de aanklager onduidelijk. Hoe de autoriteiten hem op het spoor zijn gekomen, wilde een woordvoerder niet zeggen.

'Compleet misleid'

Het cruisebedrijf schorste de 'arts' toen de openbare aanklager het had geïnformeerd over de zaak. 'We zijn volledig door de man misleid', aldus een woordvoerder van de rederij.

Volgens de krant Berliner Morgenpost zou de nep-arts zeker enkele honderden passagiers op het schip van Aida Cruises hebben behandeld.

Bron: ANP

Foto: Morguefile.com

Gerelateerd