Pas op voor een oplichter die zich voordoet als verhuurder van appartementen! Bij de politie in Almelo zijn meerdere aangiftes binnengekomen van mensen die door de man gedupeerd zijn.

De man huurde twee maanden lang een appartement in Almelo en deed zich vervolgens, onder een valse naam, voor als verhuurder. Hij liet meerdere mensen een borgsom en een maand huur betalen. Dit waren bedragen van 1100 tot 2000 euro.

Werkwijze

De man geeft gedupeerden een rondleiding door het appartement. De man vertelt vervolgens dat er veel belangstelling is. De eerste die de knoop doorhakt, krijgt het appartement. Potentiële slachtoffers hebben hierdoor sneller de neiging toe te happen. Als ze echter op afgesproken datum de sleutel komen ophalen, komen ze erachter dat ze zijn opgelicht. Inmiddels is de man met de noorderzon vertrokken.

Tips

Deze truc komt vaker voor. Zo besteedde Opgelicht?! in 2014 aandacht aan een soortgelijk verhaal. Wil je een woning huren via internet, neem dan de volgende tips in acht:

  • Zorg dat je altijd weet met wie je zaken doet.
  • Betaal nooit de huur contant vooruit.
  • Helaas zijn woningen in grotere steden en de randstad duur. Als de prijs aan de lage kant is, wees op je hoede. Kamers en appartementen in en nabij het centrum, zijn simpelweg niet goedkoop.
  • Informeer bij twijfel bij de buren van de woning. Kennen zij de verhuurder?
  • Zoek op Google wat er bekend is over de woning. Wellicht vind je namen van eigenaars of vind je dat het appartement ook aangeboden wordt voor short-rental.
  • Raadpleeg eventueel het Kadaster om te kijken wie de werkelijke eigenaar is van een woning.

Bron: tubantia.nl / Opgelicht?!

Gerelateerd