Twee verdachten van de grote bankroof bij pinautomaten zijn herkend nadat hun foto op internet was geplaatst. Het zijn een 51-jarige man en een man van 32. De politie heeft de gegevens doorgegeven aan het Duitse onderzoeksteam.

De twee foto's zijn inmiddels van de website politie.nl verwijderd, meldde de politie maandag.

De Duitse politie is op zoek naar Nederlandse mannen die pinden met vervalste passen. Er zijn beelden gepubliceerd van een aantal onbekende pinners die vermoedelijk uit Nederland komen.

De mannen maken deel uit van een bende die door heel Europa zo'n 30 miljoen euro buit wist te maken. De dieven hackten meerdere computers bij verschillende bedrijven, waardoor ze uiteindelijk in het beveiligde systeem van een bank uit Oman kwamen.

Ze konden daardoor gegevens van bankpassen en creditcards vervalsen. Die zetten ze op een namaakpas en vervolgens haalden ze in 23 landen geld uit de muur. Op 19 februari haalden de dieven in één dag bijna 30 miljoen euro uit de pinautomaten.

Eerder werden al twee Haagse verdachten aangehouden in verband met de zaak. Dat waren een 56-jarige vrouw en haar 35-jarige zoon. Ook werd een Griekse verdachte hier gearresteerd en werden er drie huizen doorzocht in Den Haag en omstreken.

Bron: ANP