In Den Bosch is gisteravond een verdachte aangehouden. De reden voor de aanhouding was dat de persoon in kwestie met vals geld wilde betalen in een café. De verdachte had meerdere nepbiljetten bij zich. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Onlangs meldde De Nederlandse Bank dat er een toename is in het aantal valse eurobiljetten dat in beslag wordt genomen. Er wordt geschat dat er ongeveer 20.000 nepbriefjes in omloop zijn. Al het geld dat in omloop is, wordt wel door controleapparatuur gehaald. Er is dus een grote kans dat het onderschept wordt.

Niet alleen in cafés

Niet alleen in cafés wordt gepoogd met vals geld te betalen, het komt bijvoorbeeld ook voor bij aankopen via Marktplaats. De koper van je product kan aan de deur met valse biljetten betalen.

Tips

Voorkom dat je nepgeld in handen krijgt en weet hoe je echte van neppe biljetten kunt onderscheiden. Bij een vals biljet van €50,- kun je bijvoorbeeld het biljet kantelen, als het briefgeld echt is zal je het groene glanzende getal 50 in een lichtbaan op-en-neer zien bewegen. Voor meer tips kun je ons artikel over het herkennen van valse eurobiljetten lezen.

Bron: AD.nl

Gerelateerd