De vroegere directeur van The Entertainment Group ontkent het plegen van faillissementsfraude. Dat bleek maandag op een niet-inhoudelijke zitting bij de rechtbank in Zwolle.

The Entertainment Group (TEG), het artiestenbureau van zanger Marco Borsato en grondlegger van de concertenreeks Symphonica in Rosso, ging in 2009 failliet. De 56-jarige Zwollenaar Leo W. wordt ervan verdacht facturen te hebben vervalst. Ook zou hij ruim 3 ton van TEG hebben overgemaakt naar een eigen bedrijf, zonder dat daar een tegenprestatie voor werd geleverd. "Mijn cliënt betwist alle aantijgingen", liet zijn advocaat via een brief aan de rechtbank weten. W. en zijn raadsman waren niet bij de zitting aanwezig.

Na het faillissement van Borsato's onderneming stelde de curator dat het bestuur risicovolle leningen verstrekte, roekeloze overnames deed en geld verduisterde. TEG organiseerde grote concerten en begeleidde naast Borsato een keur aan Nederlandse artiesten. Ajax-directeur Rik van den Boog, de feitelijk leidinggevende van het bedrijf, is door de curator gedagvaard. De curator eist 14 miljoen euro van hem.

ANP

Gerelateerd