De Tennis Integrity Unit (TIU), de organisatie die matchfixing in het tennis onderzoekt, heeft de mobieltjes en tablets van vier spelers op de Australian Open opgevraagd.

Veel geld ingezet

Lukas Kubot, Andrea Hlavackova, David Marrero en Lara Arruabarrena speelden zondag een duel waarop opvallend veel geld werd ingezet. De Spaanse krant Marca meldde dinsdag dat de onderzoekers de elektronica van het viertal willen bekijken. Ze zoeken naar sporen van matchfixing.

Verloren

Het Spaanse duo Marrero en Arruabarrena was echter niet te traceren door de TIU. Zij verloren met 6-0 6-3, een nederlaag die Marrero weet aan een blessure aan zijn knie. Daarna zijn ze echter vertrokken van de Australian Open. De TIU heeft ze gemaild met het verzoek om contact op te nemen. Kubot en Hlavackova zijn wel verhoord, maar zeiden 'niets verdachts te hebben gezien'.

Weddenschappen

Goksite Pinnacle Sports stopte met het aannemen van weddenschappen op de eersterondepartij van het gemengddubbelspel, omdat er uitzonderlijk veel geld werd ingezet op winst van Kubot en Hlavackova. Ook bij Betfair liep de totale inzet opmerkelijk hoog op. Pinnacle attendeerde de Australische politie op de zaak en de TIU is nu begonnen met een onderzoek.

Verdachten

Anderhalve week geleden meldden de BBC en Buzzfeed News dat in de afgelopen tien jaar liefst zestien spelers uit de mondiale top vijftig op enig moment zijn verdacht van matchfixing. Er werden geen namen genoemd.

Bron: ANP

Foto: Shutterstock

Gerelateerd