Momenteel gaan meerdere phishingmails rond uit naam van ICS. Met deze valse e-mails proberen criminelen achter je creditcardgegevens te komen.

De opmaak van de berichten verschilt per e-mail, maar het doel is hetzelfde: criminelen proberen je inloggegevens te bemachtigen via een valse website. Op deze site vragen oplichters je gegevens in te vullen. Doe dit niet! Wanneer je deze wel invoert, kunnen kwaadwillenden misbruik maken van je creditcardgegevens.

Herkennen

Phishingmails kan je aan verschillende zaken herkennen. We hebben hieronder een aantal tips op een rijtje gezet.

  • Bekijk naar de afzender van het bericht. Een e-mailadres van ICS eindigt altijd op 'icscards.nl' of 'internationalcardservices.nl'. Wanneer dit niet het geval is, dan is de e-mail vals.
  • Ga met je muis op de link staan zonder te klikken. Je kunt zo de url zien zonder dat je de webpagina direct opent. Vertrouw je de url niet? Klik dan niet op de link.
  • Creditcard- en bankmaatschappijen vragen je nooit via een e-mail om je inloggegevens!

Advies

Weet je niet zeker of een e-mail echt is, dan kun je altijd contact opnemen met ICS. Wil je meer weten over phishingmails? Je kunt meer over dit onderwerp lezen in ons dossier over phishing.

Gerelateerd