Momenteel komen bij Opgelicht?! zeer veel meldingen binnen over e-mail van ene Frits van Dijk. Het betreft een thuiswerkvacature waarmee je €7.650 per maand zou kunnen verdienen. Dit is een scam, waarvoor wij al vaker waarschuwden.

De afzender van de e-mail beweert onder de indruk te zijn van jouw ervaring en vraagt je zo snel mogelijk te solliciteren.

Binaire opties

Als je doorklikt kom je terecht op een website van 'De Hollandse Methode'. Dit bedrijf handelt in zogeheten binaire opties. Hierbij moet je eerst zelf geld inleggen. Vervolgens zou je grote bedragen kunnen verdienen. Onthoud: Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

Aanwijzingen scam

Er zijn meerdere aanwijzingen dat 'De Hollandse Methode' een scam is:

  • Frits van Dijk is zogenaamd de eigenaar van een groot bedrijf. Maar buiten de website van 'De Hollandse Methode' is niets over hem te vinden.
  • In het buitenland gebruikt hetzelfde bedrijf andere namen, bijvoorbeeld 'Aussie Method', 'Brit Method' en 'Swiss Method'. De eigenaar van het bedrijf heeft in elk land een andere naam, maar wel dezelfde foto als Frits van Dijk.
  • Wereldwijd zijn op de websites van de bedrijven dezelfde positieve reacties (slecht vertaald) terug te vinden. Hierbij staat telkens een andere naam en wordt een gekochte foto gebruikt als profielfoto.
  • Op allerlei websites en forums, buiten die van het bedrijf, wordt vooral geklaagd door mensen die zeggen hun geld kwijt te zijn.

Advies

Dit is geen echte vacature. Als je op zoek bent naar werk, moet je dus niet zijn bij 'De Hollandse Methode'. Uiteraard kun je ervoor kiezen mee te doen aan dit soort acties, maar dit is volledig op eigen risico. De kans is zeer groot dat je bij deelname je ingelegde geld kwijt bent.

Gerelateerd