Opgelicht?! ontvangt veel meldingen over een e-mail die verzonden is uit naam van ABN AMRO. Heb je deze e-mail ook ontvangen? Dan heb je een phishingmail in je mailbox.

In het bericht word je verteld dat er tweestapsverificatie wordt geïntroduceerd. Bij een tweestapsverificatie wordt een toegangscode naar een vertrouwd apparaat gestuurd om te kunnen inloggen.

Frauduleuze praktijken

Om de nieuwe methode van inloggen te kunnen gebruiken, dien je je accountgegevens te bevestigen. Als je dit niet doet, zou je tijdelijk geen toegang tot online bankdiensten van ABN AMRO krijgen. Je kunt je gegevens zogenaamd bevestigen door op de link in de e-mail te klikken. Doe dit niet! Criminelen proberen op deze manier aan je gegevens te komen. Als je je gegevens invoert, zullen er frauduleuze praktijken mee kunnen plaatsvinden.

Direct verwijderen

We adviseren je de e-mail direct te verwijderen. Heb je een soortgelijke e-mail ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Je kunt dan een kijkje nemen op de pagina over phishing op de officiële website van ABN AMRO.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd