Bij Opgelicht?! stromen momenteel de meldingen binnen over een e-mail, zogenaamd van Rabobank, waarin de ontvanger wordt gewezen op een periodieke afschrijving van een buitenlandse incassant. Let op! Dit is een phishingmail. Klik niet op de link om de incasso terug te boeken.

We waarschuwden al eerder voor valse e-mails van 'Rabobank, waarin staat dat je een derde partij hebt gemachtigd om periodiek geld af te schrijven van je bankrekening.

Incasso terugboeken

Zogenaamd kun je via de e-mail controleren of de afschrijving terecht is en deze terugboeken door op een link te klikken en enkele handelingen te verrichten met je Rabo Scanner. Let op! De link verwijst naar een valse website, een kopie van de officiële site van Rabobank. Fraudeurs vangen je inlog- en bevestigingscodes af en kunnen zo geld van je rekening wegsluizen.

Advies

Een bank zal je nooit via een dergelijke e-mail vragen in te loggen op je internetbankieren. Klik niet op de link en gooi de e-mail weg. Wil je meer weten over phishing? Bekijk dan onze uitzending over dit onderwerp.

Gerelateerd